OVER ONS

Hey, wat leuk dat je meer wil weten over “de Mums”!

We zijn Kath & Babs, een 30-something koppel uit België en verslaafd aan de wereld rondreizen. Al vanaf onze eerste ontmoeting (meer dan 15 jaar geleden!) gaan we samen op ontdekking en avontuur. Het hoogtepunt van onze reizen in die eerste jaren was onze trip van 6 maanden door Zuid-Amerika. Maar daarnaast bezochten we ook Europa en Sri Lanka.

4 jaar geleden mochten we Norah, ons Klein Elfje in ons leven verwelkomen. En toen begon het pad als mama’s! Veel mensen geloven dat verre en lange reizen verleden tijd zijn wanneer je een baby krijgt, maar wij geloven net het tegenovergestelde. Deze manier van reizen zorgt ervoor dat we een sterkere band krijgen als familie en we creëren er zo’n fantastische herinneringen mee (we zijn dan ook grote fan van herinneringen boven materiële zaken).

Scroll gerust verder als je nog meer wil weten! Ben je het intussen beu, neem dan eens een kijkje op onze bestemmingspagina, lees wat reisverhalen of zoek een leuk cadeautje.

onze reisfamilie


Babs

Ik ben Babs (Barbara Rodrigus als je m’n volle aandacht wil krijgen), ik gebruik de voornaamwoorden zij/haar en ik ben de hoofdverantwoordelijke voor de schrijfsels op deze site.

Al toen ik een paar jaar oud was, nam mijn familie me mee op reis naar het buitenland – ok, niet gigantisch ver weg, altijd binnen Europa – wat de zaadjes heeft geplant voor mijn reisverslaving. Op mijn eentje ben ik nooit op pad gegaan, want ik leerde Kath al kennen toen ik 16 was (jeugdliefde!). We hebben dus altijd de wereld samen ontdekt!

Naast mijn duidelijke liefde voor reizen (had je nog niet door, hé?), hou ik ook van lezen, bloggen en schrijven. Oh en wanneer de zon schijnt, ben ik het allergelukkigst!

Kath

Dit is Kathelijn, maar het grootste deel van de tijd wordt ze Kath genoemd. Ze is niet degene met de schrijfmicrobe, maar ze vindt het wel leuk om Babs’ Engelse artikels te vertalen. Wat je hier te lezen krijgt, zal dus grotendeels van haar hand zijn.

Kath heeft zo’n ontzettend groot hart en ze zou alles doen voor de mensen van wie ze houdt (Norah en ik zijn zo’n gelukzakskes). Daarbovenop heeft ze ook een ontzettend gevoel voor (on)rechtvaardigheid. Ze zou het liefst voor de walvissen gaan vechten op de Rainbow Warrior of zich vastketenen aan bomen in het Amazonewoud. Maar dat is wat lastig met een kindje in huis, dus is ze continu op zoek naar andere manieren om te helpen.

Kath vindt op de foto gaan trouwens vreselijk – het is zo erg gesteld, dat ik geen enkele recente foto vond waar ze alleen op staat!

Norah

Norah werd geboren in november 2015 en is ons geluksbommetje sinds die eerste momenten (en ook al wel ervoor).

Ze is zo’n ontzettend zorgzaam klein wezentje – zowel voor dieren als voor mensen. Ze vindt het heerlijk om rond te reizen, zwembaden te ontdekken en vriendjes te maken aan de andere kant van de wereld.

Haar grote blauwe ogen trekken vaak de aandacht, wat die eerste jaren wel eens wat problemen opleverde (zo vuurden we in Colombia om de paar minuten “ze vindt het niet leuk om aangeraakt te worden” op vreemde mensen af). Intussen kan ze die aandacht beter plaatsen en begint haar verlegen karakter plaats te maken voor een kleuter die meer en meer zelfstandig op ontdekking gaat.

Onze Kleine Elf houdt van zwemmen, lezen & schrijven, talen leren en dieren. Té warm weer en raar eten (ongeveer alles wat geen frietjes zijn dus) vindt ze niet zo leuk.

ons verhaal


Kath & Babs, het prille begin

Je neemt een jonge griet en een nog jongere griet – de eerste uit Antwerpen, de tweede uit een gehucht in Oost-Vlaanderen, je mengt er wat Wel Jong Niet Hetero en Messenger bij (uhu, die tijd was het nog) en tadaaa, Kath&Babs was geboren!

We waren onafscheidelijk vanaf het eerste moment, zelfs in die mate dat we als item voorgesteld werden en mensen wel eens subtiel moe(s)ten polsen wie nu juist wie was. Zes maanden na onze eerste date waren we verloofd – al deden we die verloving 5 jaar later nog eens over – en in plaats van zelf “op kot” (zoals dat dan heet in België) te gaan tijdens de hogere studies, gingen we samenwonen!

Al in die eerste maanden spraken we vaak over verre reizen (we herinneren het ons niet meer, maar we schreven al onze sms’jes uit dat eerste jaar in een notitieboekje – melig!) en een paar jaar later maakten we onze plannen concreet. Wanneer Kath afstudeerde aan de hogeschool, zou Babs een sabbatjaar nemen en zouden we 6 maanden gaan werken, gevolgd door 6 maanden reizen in Zuid-Amerika.

De Grote Trip naar Zuid-Amerika

Fast forward naar 2009 en daar gingen we, twee jonkies van 20 en 23. Een heerlijke tijd was het. Van de tropische omgeving in Brazilië (Ilha Grande en Foz do Iguaçu), door Argentinië richting Patagonië. Daarna terug omhoog tot in Santiago de Chile om daar dan eens goed gek te doen en een knalgele Volkswagen T2 camper te kopen. We doorkruisten Chili en Argentinië en eindigden tenslotte helemaal bovenaan in de Atacama-woenstijn in Chili waar we ons busje verkochten en verder reisden naar Bolivia en Peru.

Daar zagen we zó’n indrukwekkende dingen: de Salar de Uyuni, de condors aan de Colca Canyon, Machu Picchu,… En besloten “even” naar Costa Rica te gaan omdat we het tropische gevoel misten. Costa Rica was absoluut fantastisch en nog steeds één van onze meest favoriete landen ooit. Tenslotte terug naar het Noorden van Peru en Ecuador, waar vooral de Galápagos-eilanden een absoluut hoogtepunt waren.

copacabana_zonsondergang
machu_picchu
Colonia_del_sacramento
perito_moreno_gletsjer

Huisje, tuintje, boompje

Terug in België hadden we het wat moeilijk met wennen, maar Babs moest nog 2 jaar studeren en Kath begon intussen met werken dus langzaamaan zakten we terug in het “normale” leven. We waren druk bezig met het regelen van ons trouwfeest en hadden intussen ook twee poezenvriendjes in huis genomen. Oh en over huizen gesproken, vlak voor ons huwelijk kochten we er één.

We begonnen aan een renovatieproject dat 3 jaar zou duren. Hoe heerlijk naïef waren we nog toen we dachten er met 1 maandje wel te komen. Intussen werd ons gezin ook twee straathonden rijker! Babs begon na haar studies te werken als leerkracht Nederlands aan anderstalige volwassenen en Kath was intussen al even als administratief bediende aan de slag.

Tijdens de renovatie begonnen ook de babykriebels te komen en na dat hele traject (ja, als 2 vrouwen zijn er nu eenmaal wat beslissingen te nemen. Uiteindelijk kozen we voor thuisinseminatie met een anonieme donor via de Deense spermabank Cryos) bleken we zwanger in maart 2015!

Norah en de veranderingen

Babs werd ronder en ronder en samen met die baby, groeiden ook de ideeën over een ander leven. Eentje waarin ons kindje niet naar de opvang zou moeten (niet zó ontzettend moeilijk om te regelen) of misschien wel eentje waarin we echt anders konden gaan leven (iets lastiger om te regelen). Begrippen als reisbloggen, digital nomad en worldschoolen werden ontdekt. In november 2015 werd Norah geboren en we spendeerden 9 maanden op een roze wolk. Toen kwam de tijd dat Babs terug moest gaan werken – al was het dan maar halftijds. En die droom, die groeide en groeide.

2017 zou ons jaar worden. Het jaar waarin we reizen met een kindje écht zouden testen: eerst met een kortere reis naar Maleisië en daarna een langere proefperiode van 6,5 week in Colombia. Absoluut heerlijk was het! Dit was wat we wilden: vrijheid om te vertrekken en te gaan ontdekken wanneer we daar zin in hadden, dus zei Babs haar goedbetaalde job op om full-time travel blogger te worden. Zonder dat we al een travel blog hadden…

Dat was allemaal goed in theorie, maar intussen waren er ook al stappen gezet om een huis te bouwen. Zelf. Je kan je voorstellen dat er met een peuter in huis en ondertussen een huis bouwend, niet al te veel ruimte was om ook nog te bloggen.

Travelbloggen als beroep

Sinds we in ons huis trokken in januari 2019 is Babs fulltime bezig met de website(s). We begonnen met een tweetalige blog Travel Gear for kids – gericht op reisartikelen voor kinderen – maar intussen hebben we besloten die op te doeken en om te zetten in de meer persoonlijke Mums on FlipFlops website. Daarvoor schrijven we op de .com versie in het Engels en op de .be versie (diegene die je nu leest dus!) in het Nederlands. Naast reisinformatie kan je hier ook onze reisverhalen vinden, de reistips en reisartikelen die vroeger op Travel Gear for Kids stonden en er wordt ook wat aandacht besteed aan het feit dat we 2 mama’s zijn (maar niet al te veel, want zelf vergeten we meestal dat ons gezin ‘anders’ is).

We hebben daarnaast ook nog een Engelstalige blog over België en een heleboel plannen voor nieuwe websites. Oh, en zo ongeveer nog 30586 wilde ideeën die we ooit eens hopen uit te voeren.

Na 1 jaar full-time travel bloggen begonnen de zaken min of meer te lopen. Maar toen kwam Corona en stortte alles in. Net als zovele anderen (in de toeristische sector en daarbuiten) crashte onze zaak/website en we verwachten niet dat daar voor de winter verbetering in komt. Budgetgewijs is het momenteel krap en daardoor zullen we niet meteen kunnen gaan reizen wanneer de grenzen terug opengaan, maar ah, we redden ons wel. What doesn’t kill you, makes you stronger – ofzoiets.

De toekomst: digital nomads?

Het is en blijft onze droom om als digital nomads te leven. Een uur of 3 werken in de voormiddag, de kindjes werken intussen zelfstandig aan projecten en/of spelen en in de namiddag gaan we met z’n allen de plek waar we op dat moment zijn ontdekken.

Scroll to Top