7X BESTE OPVOUWBARE BABY & PEUTERBAD [2020]

We weten het allemaal: kinderen worden vuil en dat is op reis niet anders – integendeel! Thuis heb je waarschijnlijk de luxe van een echt babybadje bovenop een bad en/of douche. Maar op reis heb je dat meestal niet. Vraag je je af hoe je baby in bad kan op reis?

Een goede oplossing is een opvouwbaar babybad! Zo’n opblaasbadje neemt niet zoveel plaats in en op die manier kan je je kleintje toch wassen zonder altijd samen onder de douche te moeten stappen. Een bad in de douche plaatsen maakt op vakantie met je baby gaan een pak gemakkelijker! Lees snel verder en ontdek wat het beste opblaasbadje is voor jouw gezin.

Dit artikel bevat affiliate links. Dit betekent dat we een kleine commissie krijgen als je iets koopt/boekt via één van onze links. Dit kost jou niets extra, maar je steunt er onze website mee (een SuperDikke merci!). Je vindt meer info in onze disclaimer.

HET BESTE OPVOUWBAAR BABYBAD – VERGELIJKENDE TABEL

INFORMATIEGIDS

Hoe was ik mijn baby of peuter op reis?

IN BAD: als je een bad hebt in je hotelkamer, kan je je baby daarin wassen. Let wel, vaak heb je niet genoeg plaats om comfortabel naast het bad te kunnen knielen. Een andere optie is om samen met je baby in bad te gaan.

IN DE LAVABO/MET EEN WASHANDJE: als de lavabo groot genoeg is, kan je ervoor kiezen om je baby daarin te wassen. Let er wel op dat je de lavabo eerst goed proper maakt! Een andere optie is om je kindje op een warm, zacht oppervlak te leggen (een verschoonkussen of dikke handdoek) en een washandje te gebruiken om je kleintje te wassen.

IN DE DOUCHE: je baby mee in de douche nemen lijkt de gemakkelijkste oplossing want je kan er altijd op rekenen dat er een douche in je hotelkamer is. Bovendien hoef je geen extra spullen mee te sleuren. Maar, let op, want dit is niet de veiligste manier om je baby te wassen! Uitglijden kan altijd gebeuren en je wil je kindje echt niet laten vallen. Zorg er altijd voor dat je een stevige grip houdt en blokkeer de harde waterstraal met je eigen lichaam.

MET EEN RINGSLING: als je thuis bent in het babydragen of als je geen zin hebt om een draagbaar babybadje mee op reis te nemen, dan is dit een prima optie om je kleintje proper te krijgen. Het enige negatieve is dat je zelf mee onder de douche moet uiteraard. Op deze manier kan je wel douchen zonder dat je het risico loopt je baby te laten vallen als je uitschuift. Zeep gebruiken wordt wel lastiger omdat de ringsling een groot stuk van jouw en je baby’s lichaam bedekt.

TIP: Als je interesse hebt in het gebruiken van een ringsling in de douche, kijk dan eens naar ons artikel over de beste waterproof draagzak (voorlopig enkel beschikbaar in het Engels).

IN EEN OPVOUWBAAR BABYBAD: Voel je je niet comfortabel bij één van de bovenstaande opties? Dan is een draagbaar babybadje de perfecte oplossing! Ja, natuurlijk moet je het met je meenemen (hoewel een opblaasbaar kinderbadje echt niet zoveel plaats inneemt), maar het maakt reizen met een baby zoveel gemakkelijker!

Welk reisbadje heb ik nodig?

Of je nu reist met het openbaar vervoer, per auto of per trein, je wil geen echt babybad meesleuren. Ze zijn niet per se zwaar, maar wel log en dus zeker niet gemaakt om overal mee naartoe te nemen. Eigenlijk zijn er maar twee types geschikt als reisbadje.

OPVOUWBAAR BADJE: dit type reisbad kan platgevouwen of ingeklapt worden en neemt op die manier veel minder plaats in. Echt klein wordt dit type babybadje nooit, daarom zijn ze meer geschikt om mee te nemen op auto- dan op vliegvakanties. Ze zijn wel een pak duurzamer dan een opblaasbaar baby bad.

OPBLAASBAAR BABYBAD: dit type reisbad kan opgeblazen worden met een pomp of door zelf te blazen. Zoals de meeste opblaasbare producten, nemen ze weinig plaats in als ze afgelaten zijn. Het grootste nadeel is de kans op lekken, vooral omdat je ze overal mee naartoe neemt in je koffer.

Tot wanneer gebruik ik een babybadje voor onderweg?

Hoe lang je een opblaasbaar of inklapbaar babybadje gebruikt, hangt natuurlijk helemaal af van jezelf. Sommige mensen doen het meteen zonder, anderen investeren in een badje groot genoeg voor een peuter.

Wij vinden die eerste zes maanden de moeilijkste om te overbruggen zonder vouwbad. Zolang je baby niet zelfstandig kan zitten, is het enige alternatief je kindje in je armen houden in de douche. De combinatie van water en tegels kan al wel eens glad worden en je wil echt niet vallen met je kleintje!

De meeste babybadjes zijn dan ook gericht op die allerkleinsten. Maar zelfs als je baby zelf kan zitten, moet je mee in de douche en hem vasthouden als je niet wil dat je kindje water in zijn ogen krijgt. 

Doe je dit liever niet, dan kan je een opvouwbaar of opblaas baby badje gebruiken tot – volgens de producenten – een jaar of 3. Het Bibabad kan zelfs dienen tot een jaar of acht. Dit is vooral een goede aankoop als je in je woning enkel een douche hebt of je graag een inklapbaar kinderbad gebruikt bij oma & opa.

BESTE OPVOUWBAAR BABYBADJE: REVIEWS

Stokke Flexi Bad

Flexibad Stokke

Het Stokke opvouwbaar badje is een klassieker onder de reisbadjes voor baby’s en peuters.

De afmetingen zijn L 66 x B 24 x H 30 cm en ingeklapt is het Stokke babybad nog slechts 10 cm hoog, waardoor je het gemakkelijk meeneemt op reis! Ook het gewicht valt goed mee: het weegt maar 1,3 kg.

De gekleurde lijnen op de bodem zijn gemaakt van rubber, wat de bodem anti-slip maakt. De badstop van het Stokke inklapbaar bad heeft bovendien ook een warmtesensor, dus je weet snel of het badje te koud of te warm is.

Voor baby’s doe je maar 10 liter in het badje, terwijl je het voor oudere kinderen tot 2/3de kan vullen (32 liter).

Het flexi bad is geschikt voor kinderen van 0 tot 4 jaar, maar voor kinderen onder de 8 maanden/8 kg gebruik je best de apart verkrijgbare newborn support.

Het Stokke bad is verkrijgbaar in 7 kleuren: wit of doorschijnend als basis met gekleurde lijnen!

TIP: koop een gelijkaardig flexibel babybad op bol.com!

Munchkin opblaasbadje baby

opblaasbaar babybad in eendjesvorm

Dit schattige opblaas baby badje in de vorm van een eend is het favoriete kinder opblaasbad van veel ouders die graag reizen.

De afmetingen zijn L 35 x B 18,5 x H 19 cm, maar afgelaten neemt het maar een fractie van de plaats in. Leeg weegt het bovendien ook maar 700 gram, dus je neemt het zo mee in je bagage.

Het Munchkin babybadje opblaasbaar heeft een aantal handige kenmerken, zo is er een badstop en heeft het een warmtesensor. De voorgevormde hoofdsteun vergemakkelijkt het haarwassen en het kan bovendien opgehangen worden aan een zuignap om het te laten drogen.

Dit badje is geschikt voor kinderen van 0 tot 3 jaar, al is het aan te raden het pas te gebruiken wanneer je baby zelfstandig kan zitten. Als je op zoek bent naar een goedkoop babybadje dan is de Munchkin een prima keuze!

Safety First opblaasbaar badje baby & verschoonkussen

Geel opblaasbaar babybadje van Safety First

Het Safety First opblaasbadje komt in een vrolijk kleurtje!

Opgeblazen meet het L 67 x B 51 x H 24 cm, maar ook dit vouwt gemakkelijk op tot een veel kleiner pakketje. De verschoonmat is L 67 x B 43 x H 9 cm. De set weegt leeg 820 gram, wat het handig maakt voor onderweg.

Bibabad baby- en kinderbad opvouwbaar

opvouwbaar bad kind Bibabad

Het Bibabad is een opvouwbaar kinderbad dat niet geschikt is om rond te reizen, maar des te meer om thuis, bij de grootouders of op een vast vakantieadres te gebruiken.

Je dient zelf het gat voor de afvoer nog te maken aangezien dat afhankelijk is van je douche. Gebruik dit badje daarom altijd in dezelfde douche.

Het Bibabad bestaat in 4 maten: een extra lichtgewicht versie (65×65 cm, 2 kg, tot 5 jaar), één voor kleine douches (60-80 cm), één voor universele douches (70-90 cm) en één voor grote douches (80-100 cm). De lengte en breedte zijn verstelbaar, waardoor je het vierkant of rechthoekig kan maken.

De bodem van dit flexibel bad is anti-slip en de stof is bovendien wasbaar op 60 graden.

Dit reisbadje kan opgevouwen worden tot een dikte van 10 cm. Leeg weegt het 3 kg. De grootte maakt het geschikt voor kinderen van 0 tot 8 jaar (al is het aangewezen dat baby’s zelfstandig kunnen zitten, aangezien vasthouden moeilijk wordt met de hoge rand).

De afmetingen en het gewicht maken het niet geschikt voor vliegreizen, maar meenemen in de auto is geen probleem. Het is het enige bad dat echt geschikt is voor grotere kinderen en dus een goeie keuze wanneer je op zoek bent naar een ruim kinderbad voor bij je thuis of op verplaatsing.

Het Bibabad is beschikbaar in verschillende kleuren en designs: wit, lichtblauw en lichtroze.

Babyjem babybadje inklapbaar [voorlopig niet meer leverbaar]

wit babyjem badje

Het Babyjem opvouwbare baby bad is voorzien van pootjes, waardoor het in- en uitklappen erg gemakkelijk wordt. De afmetingen zijn L 83 x B 50 x H 22 cm, terwijl het opgevouwen maar enkele centimeters hoog is.

Dit reisbadje heeft een badstop, zodat het water gemakkelijk weggelopen kan laten worden. Daarnaast heeft het ook 2 zeepbakjes.

Het Babyjem kinderbadje is enkel beschikbaar in het wit.

Baninni Tino babybad opvouwbaar [voorlopig niet meer leverbaar]

inklapbaar bad kind Bannini tino roze

Het Baninni Tino opvouwbaar badje is L 84 x B 52 x H 23 cm groot en kan opgeplooid worden tot een dikte van 9,5 cm, wat het perfect maakt om mee te nemen. Het gewicht is wat aan de zware kant met zijn 2,5 kilo.

Doordat de bodem schuin geplaatst kan worden, is het ook geschikt voor pasgeboren baby’tjes. Het kan gebruikt worden tot een leeftijd van 3 jaar.

De uitklapbare pootjes zorgen voor de nodige stabiliteit. Daarnaast is er ook een ‘hot sensitive plug’ voorzien die aangeeft wanneer het water te warm is en er is ook een badstop zodat je de 50 liter die in het badje kunnen, gemakkelijk kan laten weglopen.

Dit reisbadje is beschikbaar in wit & appelblauwzeegroen of wit & roze.

Kikker baby bad opblaasbaar [voorlopig niet meer leverbaar]

Dit opblaasbadje voor baby’s en peuters heeft een leuke print met kikkers. De afmetingen zijn L 40 x B 30 x H 30 cm en is dus beduidend kleiner dan de vorige badjes. Doordat het opblaasbaar is, kan je ook dit klein opvouwen. Het leeg gewicht is 600 gram.

De antislip aan de binnenzijde zorgt ervoor dat je kindje niet kan uitschuiven. Een groot nadeel van dit reisbadje is het gebrek aan een badstop, waardoor het moeilijker leeg te laten is.

Het maximale gewicht voor dit badje is 12 kg, wat het geschikt maakt voor kinderen van 4 maanden tot 2 jaar.


Dit artikel werd voor het eerst gepubliceerd in november 2018. De laatste update gebeurde in april 2020.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top